Het EOF, ook bekend onder de naam Stichting Gelijke Kansen, startte tijdens het Schaijkse Moesland Festival in 2008 met de actie: waterdruppels voor Ghana. Op de braderie was daarom voor één euro een waterdruppel te koop waarmee u de projecten kon steunen.De opbrengst werd vermeerderd met subsidie van o.a. de Wilde Ganzen, NCDO en ICCO. In Ghana roepen de mensen als er bij het boren van een put water uit de grond spuit: “Water is life”. En inderdaad, water is leven. Zonder water kunnen planten en bomen niet groeien, zonder schoon drinkwater worden mensen ziek. Ziekenhuizen en scholen hebben water nodig voor bijvoorbeeld de verbetering van de hygiënische omstandigheden. Dat je gewoon je handen kunt wassen of het toilet doorspoelen. En om te zorgen dat meisjes niet eerst kilometers moeten lopen om water te gaan halen zodat ze niet meer naar school kunnen.


buis wordt gevuld met waterdruppelsDerks Autobedrijf BV, Accountantskantoor Faassen, Bouwbedrijf van Dinther, Loonbedrijf Peter Loeffen, Akker Metaal, Café Feesterij De Potter, Hagro Precisie,  AHC Computers, Bouwbedrijf Peter Peters B.V., Spanjers voor Dier en Tuin en Autobedrijf van Zummeren hebben al spontaan deze nieuwe actie gesteund. Deze bedrijven hebben allemaal een groot aantal “waterdruppels” gekocht zodat we al een mooie bodem water hebben. We hopen natuurlijk dat er nog veel meer mensen mee gaan doen met deze actie.

Doel van de actie
De komende jaren wil EOF er voor zorgen dat er schoon water komt in Ghana. U kunt voor één euro één waterdruppel kopen. Natuurlijk mag u zoveel druppels kopen als u wilt, iedere druppel telt! Al deze “symbolische” waterdruppels samen, maken straks één groot bedrag waarmee we de mensen in Ghana kunnen helpen. EOF zorgt er voor dat uw financiële druppel in Ghana komt. Het geld gaat naar projecten voor onderwijs, gezondheidszorg  en landbouw. EOF zorgt er o.a. voor dat er waterputten in de dorpen komen, zodat er schoon drinkwater is en men niet meer ziek wordt door het drinken van vervuild water. U kunt de waterdruppels kopen tijdens alle activiteiten van het EOF en bestellen op deze website via de contactknop.

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

EOF Erkend Goed Doel

EOF Erkend Goed Doel

1 september 2016