Actueel

Diocesane Gezondheidsdienst Wa, Upper West Region GhanaRobert Yennah, voorzitter van DYDA (Duong Youth and Development Association) is in de Upper West Region, zijn "thuis". Vandaag 5 februari stuurde hij een aantal foto's waarop de jeugd meehelpt. De jongens maken stenen blokken voor de muur van kliniek en de meisjes zijn binnen aan het opruimen en schoonmaken van de ruimte. 
Lees meer Bone Setters Clinic Duong 5 februari 2021

Subsidieverlening 2021 Gemeente LanderdOp 29 januari 2021 kregen wij bericht de aanvraag van het Equal Opportunity Fund (EOF) is beoordeeld volgens de regels van de "Algemene Subsidieverordening" en de "Deelverordening Ontwikkelingssamenwerking". De subsidie voor 2021 is daarmee vastgesteld en wij danken de gemeente Landerd voor deze jaarlijkse steun. 

Door DYDA (Duong Youth and Development Association) werd een project ingediend voor de afwerking van zaal 1 van de Bone Setters Clinic. Na goedkeuring van het project door Wilde Ganzen is men hiermee begonnen. Inmiddels is er een waterput geboord en begin 2021 zal het egaliseren van het terrein en de inrichting...
Lees meer Bone Setters Clinic - mei tot en met oktober 2020

In de afgelopen jaren werd door het MOV Schaijk-Reek een bijeenkomst georganiseerd waarbij een cheque van € 1.500,= aan 4 stichtingen werd overhandigd. 
Door de beperkingen in verband met het Covid-19 virus was dit nu niet mogelijk en heeft EOF het bedrag op haar bankrekening ontvangen. Wij zijn ontzettend blij met deze bijdrage, waarvoor dank aan het MOV en alle mensen die EOF hebben gesteund.

Evelyn Dibaar, directeur bij House of Liberation For Empowerment (HOLIFE) werkt al zestien jaar voor en samen met kwetsbare vrouwen en kinderen. Vooral meisjes die de school niet kunnen afmaken vanwege armoede of moeilijkheden met het formele onderwijs. HOLIFE probeert hen te helpen door ..... 
Lees meer: Februari 2020 Beroepsopleidingen Mode & Design en Catering

Bezoek aan de Duong Clinic In opdracht van de Bisschop van Wa bezoeken de diocesaan uitvoerend secretaris, Zuster Juliana Akayeti, van de Diocesan Health Service (DHS) de Duong Bone Setters Clinic. De Duong Youth and Development Association heeft verzocht om de kliniek in Duong te laten beheren door de DHS.
Lees meer: Duong Clinic in beheer bij Diocesan Health Unit 

Aansluiting op elektriciteitsnetIn november 2019 werd door Wilde Ganzen het project voor de Bone Setters Clinic in Duong goedgekeurd. De afwerking verloopt volgens planning. EOF is trots op de mensen in Duong en haar partners in Ghana.  In december 2019 is men begonnen met het afwerken van een gedeelte van de kliniek zodat die in gebruik kan worden genomen.
Lees meer: Maart 2020 Bone Setters Clinic Duong 

Kerstactie 2019 Basisscholen SchaijkDe Kerstactie 2019 over burgerschap op basisscholen d’n Omgang en de Regenboog heeft dit jaar € 1.105,95 opgebracht. EOF dankt iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt voor hun inzet met dit mooie resultaat. 

Diploma uitreiking cursus wevenEind december 2018 zijn de certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de cursus weven bij HOLIFE. Zoals op de foto’s is te zien was het een feestelijke gebeurtenis onder grote belangstelling. De meisjes zijn prachtig gekleed in hun eigen gemaakte outfit van de door henzelf geweven stoffen. Ze mogen trots zijn op het behaalde resultaat.
Lees meer: diploma uitreiking cursus weven

Leerlingen helpen mee met het opruimenIn januari 2019 hebben leerlingen meegeholpen met het opruimen bij de Bone Setters Clinic in Duong. Er moet nog wel wat werk verricht worden en in de afwerking gaat meestal veel tijd zitten. In december 2018 heeft Sandra v.d. Berg o.a. een bezoek gebracht aan de kliniek.
Lees meer op Grote schoonmaak bij Bone Setters Clinic in Duong 

Subsidieverlening Gemeente LanderdOp 22 januari kregen wij bericht dat de subsidieverlening voor 2019 was goedgekeurd. De aanvraag is beoordeeld volgens de regels van de "Algemene Subsidieverordening" en de "Deelverordening Ontwikkelingssamenwerking". Hartelijk dank aan de gemeente Landerd voor de steun die wij van u mogen ontvangen.

UNOX zorgde voor warme mutsen en erwtensoepDe Nieuwjaarsduik op 1 januari 2019 bij Hartje Groen in Schaijk heeft € 608,67 opgebracht. EOF dankt alle deelnemers, alle gulle gevers, MKB Schaijk voor hun gulle gift en AH Christiaens voor de lekkere chocomel. Iedereen die mee heeft geholpen aan deze dag, reuze bedankt!
Kijk ook op Nieuwjaarsduik 2019

Kerstactie op BS den Omgang en de Regenboog SchaijkIn december 2018 werd voor de tweede keer de Kerstactie op de basisscholen in Schaijk gehouden. Alle leerlingen namen deel aan de "Kerstactie voor een betere wereld" zodat zij bewust worden van de grote verschillen tussen arm en rijk op deze wereld. 

Lees meer op Kerstactie 2018 op basisscholen Schaijk 

MOV   Missie - Ontwikkeling - Vrede De stichting MOV Schaijk-Reek heeft gedurende het jaar diverse activiteiten. Zoals de jaarlijkse fietstocht, de Kerstactie op basisscholen de Regenboog en den Omgang in Schaijk. En voor het tweede jaar ook de Nieuwjaars duik op 1 januari bij Hartje Groen.

Planten van mango bomen bij Don Bosco Special SchoolBegin september heeft Broeder Gracious foto’s gestuurd van het planten van de jonge mango boompjes op de St. Don Bosco Special School. Iedereen heeft meegeholpen, leerkrachten, begeleiders en leerlingen.

 

Lees meer op planten van mango boompjes

Geweven stoffen en kralen in de winkelDe meisjes van de opleiding weven hebben een eigen winkel ingericht in de showroom van het HOLIFE centrum. Ze zijn trots op hun mooie geweven stoffen.
EOF wenst hun succes met de verkoop.

 

Lees meer op HOLIFE

Met de hand geweven stoffenOpleiding weven
In de afgelopen periode hebben tien meisjes bij de organisatie HOLIFE in Wa, Upper west Region Ghana de opleiding weven gevolgd en geleerd om goed te kunnen weven. Ze zijn nu in staat om o.a. zelf een patroon te ontwerpen en dat over te brengen op de wikkelmolen, iets dat heel belangrijk is bij het weven.

Lees meer op HOLIFE Wa

Evelyn Dibaar trots achter het stuurDe directeur van HOLIFE, Evelyn Dibaar, is ontzettend blij met de 2e hands Pick-up die mede dank zij een bijdrage van EOF kon worden gekocht.
Haar medewerkers kunnen nu weer met een gerust gevoel op projectbezoek. 

 

Lees meer op HOLIFE

Landbouw in Sub-Sahara AfrikaShiro Wachira says that Sub-Saharan Africa remains one of the world's most gender-unequal regions, a place where perceptions, attitudes, and traditional roles conspire to limit women’s access to healthcare, education, and economic resources.
To overcome these obstacles, women need greater access to financial services and farm-related credit.

Lees meer op Financial Equality for Africa’s Women Farmers

Steun ons werk

Steun het werk van EOF Ghana

CBF Erkend Goed Doel

1 september 2016