2020 mei t/m oktober Bone Setters Clinic

Door DYDA (Duong Youth and Development Association) werd een project ingediend voor de afwerking van Zaal 1 van de Bone Setters Clinic. Na goedkeuring van het project door Wilde Ganzen is men hiermee begonnen.
Inmiddels is er een waterput geboord en begin 2021 zal het egaliseren van het terrein en de inrichting van zaal 1 klaar zijn.

Foto’s onder de tekst

Samenwerking en verbetering van de zorg
Daardoor kan een gedeelte van de kliniek in gebruik worden genomen en kan de rest verder afgewerkt worden. Als de Bone Setters kliniek helemaal klaar is, zal die straks volledig in gebruik worden genomen voor de behandeling van verschillende soorten fracturen en verstuikingen, als gevolg van ongevallen. De kliniek zal de traditionele behandelingen van botbreuken en verstuikingen met de reguliere zorg gaan combineren. In het verleden is onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een training die gericht is op samenwerking en het verbeteren van de zorg. Hierdoor zal de algemene hygiëne, de sanitaire voorzieningen en het gebruik van verdovingsmiddelen bij de behandeling van de fracturen sterk verbeteren. Patiënten liggen niet meer op een matje op de grond maar in ziekenhuisbedden in standaardzalen en zullen worden behandeld door de traditionele Bone Setters en het medisch personeel uit de reguliere zorg. Daarnaast zal er regelmatig bevolkingsonderzoek worden gedaan en voorlichting worden gegeven over verbeteringen

Inrichten van zaal 1
Als de Bone Setters kliniek helemaal klaar is, zal die straks volledig in gebruik worden genomen voor de behandeling van verschillende soorten fracturen en verstuikingen, als gevolg van ongevallen. De kliniek zal de traditionele behandelingen van botbreuken en verstuikingen met de reguliere zorg gaan combineren. In het verleden is onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een training die gericht is op samenwerking en het verbeteren van de zorg. Hierdoor zal de algemene hygiëne, de sanitaire voorzieningen en het gebruik van verdovingsmiddelen bij de behandeling van de fracturen sterk verbeteren. Patiënten liggen niet meer op een matje op de grond maar in ziekenhuisbedden in standaardzalen en zullen worden behandeld door de traditionele Bone Setters en het medisch personeel uit de reguliere zorg. Daarnaast zal er regelmatig bevolkingsonderzoek worden gedaan en voorlichting worden gegeven over verbeteringen in de zorg.

Zorg dichtbij en laagdrempelig
Met de kliniek wordt ook een ander probleem opgelost. Patiënten uit Duong en de omliggende dorpen en het uitgestrekte gebied daarbuiten, hoeven niet langer meer ver te reizen. De zorg zal dichtbij en op een laagdrempelige manier toegankelijk worden gemaakt, met name voor zwangere vrouwen en kinderen. De mensen hoeven niet langer meer kilometers te lopen of hoge reiskosten te betalen om bijvoorbeeld naar de regionale hoofdstad te reizen om goede zorg te krijgen.
De zorg zal rechtstreeks ten goede komen aan ongeveer dertienhonderd (1.300) mensen in Duong en het verzorgingsgebied. Er zal zorg worden verleend aan ongeveer 250 mannen, 300 vrouwen, 500 kinderen en aan ongeveer 100 ouderen. Daarnaast komt er zorg voor 150 individuele patiënten met een handicap die behandeling zoeken voor o.a. fracturen, verstuikingen en Dit zijn allemaal mensen uit de gemeenschap en het verzorgingsgebied die baat zullen hebben bij de basisgezondheidszorg van de reguliere gezondheidszorg.
Maar ook bij slachtoffers van ongevallen met aanhoudende breuken en verstuikingen en die nu al van heinde en verre komen voor de traditionele medische behandeling, waarvan het succes algemeen bekend is in Ghana. Deze slachtoffers van fracturen of verstuikingen hebben het voordeel dat ze een unieke combinatie van traditionele en reguliere medische zorg krijgen. Deze combinatie zorgt voor een snellere genezing, met minder pijn en lijden voor de patiënten.

Zelfvoorzienende boeren
De inwoners van Duong en omgeving, zijn zelfvoorzienende boeren in een landelijke samenleving die wordt gekenmerkt door een overal aanwezig armoede. Deze mensen op het platteland hebben grote behoefte aan goede zorg. De kliniek brengt de gezondheidszorg tegen een betaalbare prijs dichterbij. De inwoners krijgen de kans om gebruik te maken van hun primaire recht op toegankelijke en betaalbare zorg waardoor hun leven volledig zal veranderen. Met een verandering in hun gezondheidstoestand, gegarandeerd door de kliniek, zullen ze economisch productiever zijn, daardoor zelfverzekerder zijn en in staat om beter voor hun kinderen te zorgen. De lokale gemeenschap is vanaf het begin bij het project betrokken door o.a. het graven van het rioolstelsel van de kliniek. Andere ambachtslieden zullen worden gemobiliseerd om de kliniek te schilderen. Andere, kleine werkzaamheden, zullen worden uitgevoerd door het oproepen van de lokale gemeenschap onder toezicht van vier (4) personen die al door DYDA zijn geselecteerd.

Published On: december 22, 2020Categories: Nieuws

Laatste nieuws

EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI

EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI