St. Anne Medical Centre

Er is hard gewerkt bij het perceel van de Bone Setters Clinic in Duong. De bouw van het St. Anne Medical Centre nadert zijn voltooiing. De kraamafdeling is met multiplex opgedeeld in een verloskundigenpraktijk, een verloskamer en een receptie voor de patiënten en in de apotheek afdeling zijn schappen geplaatst.
Alle sanitaire bestanddelen, zoals wastafels voor toiletten, spoelbakken, handdoekrails, toiletrolhangers zijn geplaatst. Ook water is aangesloten op het kraam-, keuken- en was gedeelte.
De elektrische bedrading is overal verwijderd en vernieuwd naar alle afdelingen, inclusief apotheek en spreekkamers, kraamkamer, keuken en wasruimte. Er is een booster gerepareerd waardoor het water alle delen van de kliniek gemakkelijk kan bereiken.

Verder is er medische apparatuur aangeschaft, waaronder bevallingsbedden, infraroodthermometers, babyweegschalen, dopplers (een apparaat waarmee je kan luisteren naar het hartje van de baby), evenwichtslampen. Ook zijn er voldoende schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen in voorraad die actief worden gebruikt in de kliniek.
De airconditioners in de apotheek zijn gerepareerd zoals werd aanbevolen door de Christian Health Association of Ghana en ook de veiligheidslichten rondom de gehele accommodatie werden gerepareerd en of aangepast. Ook het schilderen van alle afdelingen is voltooid en deze worden allemaal actief gebruikt.

Door de voltooiing van de apotheek en de kraamafdeling werd het voor de gemeenschap mogelijk om toegang te krijgen tot de voordelen, die de lange termijndoelen van het project zijn:
– Kwalitatieve gezondheidszorg in een serene omgeving;
– Biedt werkgelegenheid en kansen om een baan te krijgen die hun economische situatie zal verbeteren;
– Verbeterde commerciële activiteiten in de gemeenschap.

Enkele niet te voorziene gevolgen van het project waren de stijgingen van de prijzen van bouwmaterialen in Ghana. Dit leidde ertoe dat de ambachtslieden hun dagtarieven verhoogden, wat invloed had op het budget voor dit project. Gelukkig werd dit gedekt door de in het budget opgenomen bedrag voor onvoorziene omstandigheden.

We hebben ook geleerd dat de aanwezigheid van een betrouwbare projectmanager ervoor zorgt dat de werkzaamheden volgens planning en volgens specificatie worden opgeleverd.
Onze ervaringen zijn ook dat wanneer projecten worden vroegtijdig afgerond, daardoor kostenescalaties worden vermeden. Een andere belangrijke leercurve is het documenteren van uitgaven want, of er bonnen beschikbaar zijn of niet elke uitgave moet worden gedocumenteerd.
Uit onze ervaring blijkt dat de meeste ambachtslieden zeer goed zijn. Ze hebben alleen geen officiële ontvangstbewijzen of facturen voor hun verleende diensten als de betalingen worden gedaan.
Terwijl ze betere tarieven hebben, vergeleken met de gevestigde aannemers of ambachtslieden.

Robert Yennah, voorzitter van Duong Youth en Development Association (DYDA) was tijdens een van zijn bezoeken aan het St. Anne Medical Centre onder de indruk van een dame van meer dan 70 jaar. Samen met haar dochter was zij op weg naar de kliniek. Daar was de oude dame in behandeling en mocht naar huis. De verpleegsters verzekerden de dame dat ze haar de volgende ochtend zouden komen bezoeken om te controleren en de resterende medicatie toe te dienen.
De dame zei tegen mij: “Mijn zoon, ik ben zo blij dat er een grote en functionerende kliniek van deze omvang is in Duong. Dat mensen zoals wij nu, zonder enige stress, toegang hebben tot kwalitatieve gezondheidszorg, moge God U zegenen. En iedereen die op enigerlei wijze heeft bijgedragen aan het bereiken van deze resultaten”.
Voor de voltooiing van de kliniek en het moment dat deze (gedeeltelijk) operationeel werd, moesten zwangere en aanstaande moeders ongeveer 15 km op een motor, fiets of te voet naar de districtshoofdstad Nadowli reizen om te bevallen of medische zorg te krijgen.

DYDA heeft een commissie gevormd voor lokale fondsenmobilisatie om ervoor te zorgen dat we diversifiëren voor onze projecten. Een lid van deze commissie heeft bijgedragen om een waterput te boren en te mechaniseren voor de kliniek die actief wordt gebruikt.
Twee resterende afdelingen van de kliniek zullen nog voltooid worden en voor het laboratorium zal er nog apparatuur worden aangeschaft. Als laatste zullen er 1 doktersbungalow en 2 verpleegstersbungalows worden gebouwd.

Published On: februari 13, 2024Categories: Gezondheidszorg, Lopende projecten, Nieuws

Laatste nieuws

EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI

EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI