Mei 2022 St Don Bosco Special School

Veronica, de huidige directrice van de school, personeelsleden en leerlingen van de “St. Don Bosco Special School” sturen iedereen een hartelijke groet. Veronica heeft de school op eind augustus 2021 overgenomen met 102 leerlingen.
Inmiddels heeft de school een goede naam opgebouwd, vooral voor deze speciale groep leerlingen. Er is aangepast onderwijs op individuele niveau en de mogelijkheden van de kinderen.

Sinds mei 2022 zijn er 183 leerlingen en een hard werkend team. Er zijn lessen in een klaslokaal, buiten in de schooltuin en in de kas, hun eigen “green house”, het eerste in de regio.
De zeven reguliere klassenleraren en drie onderwijskrachten die een speciale opleiding hebben gevolgd geven de verschillende lessen.

Er zijn 23 niet-onderwijzende krachten zoals onderwijsassistenten en instructeurs. Ook zijn er ondersteuners met een specialistische begeleidingstaak op het gebied van de schoolorganisatie, gebouwenbeheer en de administratie.

De schooltuin en de kas worden het hele jaar door gebruikt. Er worden diverse groenten verbouwd waaronder okro, pompoenbladeren, sla, bonenbladeren en yam.

Ook is er veel aandacht voor sport, de school slaagde erin een team samen te stellen. Het team reisde naar Ierland en heeft daar meegedaan aan de “Special Olympic Games”. Een van de jongens heeft daar vijf medailles gewonnen. Dit gaf hem meer zelfvertrouwen en voldoening en ook zijn familie en de school waren trots.

Foto’s vanaf eind 2021 tot en met mei 2022.

Published On: februari 13, 2024Categories: Lopende projecten, Nieuws, Onderwijs

Laatste nieuws

EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI

EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI