HOLIFE organisatie

HOLIFE
House of Liberation for Empowerment (HOLIFE) werd in 2003 opgericht met als doel de economische en sociale macht van vrouwen in de Upper West Region van Ghana te verbeteren. De directeur, Evelyn Dibaar, doet dit door middel van onderwijs en empowerment van vrouwen. Zij pleit ook voor het recht van onderwijs van jonge vrouwen en meisjes. Jonge meisjes en kinderen zijn in de Upper West regio het meest kwetsbaar.

Missie en Visie
HOLIFE bevordert begrip en respect voor alle jonge meisjes, vrouwen en kinderen door middel van praktijkgericht onderwijs. Zij worden gestimuleerd om een beroep te leren waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en financieel onafhankelijker worden. Zo kunnen ze niet alleen beter voor zichzelf zorgen maar ook voor hun familie.

Micro-financiering
Begonnen als een kleinschalige micro-financieringsorganisatie gaf HOLIFE training in lokale ambachten en ondernemersmogelijkheden, workshops over belangrijke zakelijke en marketingvaardigheden.
HOLIFE leidt vrouwen op in het weven van lokale stoffen, het verwerken van Shea Butter (ook bekend als Karité), lokaal voedsel waaronder dawadawa, Moringa poeder en Kokos-meel.
Hoewel het maken van Shea Butter een door vrouwen gedomineerde activiteit is en een handelsartikel met een stijgende mondiale vraag, blijven zij nog steeds arm. Gedeeltelijk als gevolg van de lage productiviteit (en kwaliteit) om lokaal en internationaal aan de grotere vraag door consumenten te voldoen. Maar ook omdat de mannen de prijs bepalen die zij betalen voor de Shea Butter.

Published On: februari 21, 2024Categories: Lopende projecten, Nieuws, Onderwijs

Laatste nieuws

EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI

EOF is een CBF Erkend Goed Doel en door de belastingdienst aangemerkt als ANBI